justicetwee.jpg

Niet iedereen wordt blij van de nieuwe Happy Grill

Past de vestiging van een Chinees wok- en grillrestaurant binnen de wettelijke regels voor het bedrijventerrein aan de A28 bij Assen Noord?

Over die vraag doet de algemene commissie bezwaarschriften in Assen over een week of vier uitspraak. Eigenaar Bo Qiu van Happy Grill in Pesse wil er een filiaal van zijn wereldrestaurant vestigen met vierhonderd zitplaatsen.
Het op een steenworp afstand gelegen Wokparadijs Jasmijn Garden en  Grill en Wokrestaurant Drenthe in Ubbena maken er bezwaar tegen.

Namens de bezwaarmakers en de verhuurder van Jasmijn Garden , Aprisco, wees Peter Sluyter van Sluyter Advocaten in Assen er gisteren tijdens de zitting van de commissie op dat de gemeente in 2010 een visie heeft ontwikkeld voor detailhandel en horeca. Hierin staat dat horeca in het centrum moet worden geconcentreerd.
Tenzij het om een vestiging in een bijzonder gebouw gaat. Het wereldrestaurant van Qiu wordt gevestigd aan de Aziëweg in een voormalig autobedrijf. “Geen bijzondere plek en geen bijzonder gebouw”, aldus Sluyter.

Volgens de woordvoerder van de gemeente betekent de visie niet dat alle ontwikkelingen op slot zijn gezet. In het bestemmingsplan staat dat er afwijkingsmogelijkheden zijn en horeca is toegestaan. Het restaurant is ondersteunend voor het bedrijventerrein en lost leegstand op.

Sluyter beaamde dat er horeca mogelijk is, maar wees er fijntjes op dat dit alleen om een eventuele uitbreiding van McDonald’s gaat. “Zo staat het duidelijk gemarkeerd op de bijgevoegde kaart. Er is in het centrum ruimte voldoende voor een restaurant.”

Bron: Dagblad van het Noorden

Sluyter Advocaten uit Assen is onder meer gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en omgevingsrecht.