justicetwee.jpg

Sluyter Advocaten Assen | slagvaardig

Verder kijken dan onze neus lang is.

albert“De advocatuur is een mooi vak”. Dat zegt mr. Albert Elema van Sluyter Advocaten in Assen. Albert is partner van een advocatenkantoor dat als deskundig, maar vooral ook als slagvaardig en creatief bekend staat. “Dat klopt en dat leidt soms tot bijzondere situaties. Een voorbeeld is het geval waarbij iemand een factuur niet betaalde. Hij zou het ons wel even komen uitleggen. Bij zijn aankomst hebben we direct zijn auto in beslag genomen. Dat klinkt agressief, maar we hadden uiteraard vantevoren tot op de draad uitgezocht, hoe het juridisch zat en wisten dat we goed zaten.”

Maar hoe zit dat dan met dat verder kijken? Albert: “Kijk, als je als ondernemer gaat echtscheiden dan gaat het over je bedrijfsbelangen. Dan schuif ik even aan om die zakelijke aspecten ook goed te regelen. Of we gaan eens kijken wat te doen met een erfenis, als je in een faillissement terecht dreigt te komen. Ander voorbeeld: we volstaan niet met een bezwaarschriftje als we het ergens niet mee eens zijn, maar gaan in gesprek met de gemeente om te kijken of ergens een oplossing is te bereiken. Dat kun je doen als je beschikt over kennis, kunde en bekendheid met de regio.”

Dat succes is altijd gegarandeerd? “Nee, maar je kansen worden duidelijk groter als je het goed laat doen. Die extra kwaliteit en inspanning willen en kunnen wij leveren, want met middelmatigheid verlies je het zeker. Goed procederen, goed adviseren en geen domme dingen doen is gewoon noodzakelijk om van een zaak een succes te kunnen maken.”

Bij een advocatenkantoor denken veel mensen toch aan torenhoge tarieven? “Schijn bedriegt. Bij ons gelden normale realistische tarieven. En vaak kunnen mensen bij ons terecht tegen betaling van een eenmalige eigen bijdrage. Waarmee mensen beter af zijn dan steeds weer terugkerende premies voor een rechtsbijstandsverzekering. Bij ons gaat de meter ook niet lopen als je binnenstapt voor een oriënterend gesprek. Integendeel, je weet heel snel wat de mogelijkheden en wat de financiële consequenties zijn. Maar het is altijd maatwerk”. 

Toch kiezen veel mensen voor een verzekering. Albert: “Wij zijn de laatsten om dat systeem te bekritiseren. Maar mensen gaan er te gemakkelijk aan voorbij dat het verlenen van rechtsbijstand voor een verzekeraar een kostenpost is, die ze liever vermijden. Als het dan gaat om zaken die echt aandacht nodig hebben om te kunnen slagen, zou ik niet kiezen voor een verzekeraar.”

Slagvaardig en creatief is mooi, maar je moet toch altijd de regels van de wet volgen? “Natuurlijk, maar je wilt niet weten wat er wettelijk allemaal mogelijk is als je bereid bent om even verder te kijken dan je neus lang is. Want als de buurman wil dat jouw mooie grote boom wordt gekapt omdat die dichter dan twee meter van de erfgrens afstaat, redden wij jou daar wel uit. Even doorgraven, even verder kijken dan je neus lang is en wij vinden die uitspraak van de rechtbank dat dit niet geldt voor zo’n mooie oude boom. Case closed, klant tevreden”.

© “Dit is Assen” foto: Sake Elzinga